Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Φωτογραφική Εξόρμηση II

Η πρώτη φωτογραφική μας εξόρμηση ήταν γεμάτη με πλούσιες εικόνες. Τα σύννεφα παραμέρισαν για λίγες ώρες και άφησαν τον ήλιο να ποτίσει την ύπαιθρο με τη ζεστασιά του. Συντροφιά είχαμε τον σπάνιο ήχο του τρεχούμενου νερού αλλά και τις μυρωδιές από το βρεγμένο χώμα, τους καλαμιώνες και τα πράσινα θρουμπιά.

Πρώτα επισκεφτήκαμε το χαρτζίν του μαραγκού όπου απολαύσαμε τους μικρούς καταρράκτες του ποταμού ¨Αλμυρού¨.

Κατόπιν περπατήσαμε στο Δύμαν. Απολαύσαμε τη ροή του νερού.

Η Άνοιξη κάνει ήδη την εμφάνιση της με τα ¨Μαρτούθκια¨.

Σταθήκαμε μπροστά από τον βρυχώμενο βράχο και αφουγκραστήκαμε τη φύση.


Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Φωτογραφική Εξόρμηση

Το πολιτιστικό και περιβαλλοντικό εργαστήρι ¨Αλμυράς¨ σας προσκαλεί στην πρώτη φωτογραφική εξόρμηση στις 28/1/2012 ημέρα Σάββατο και ώρα 08:00.

Η δράση αυτή θα αποτελέσει ουσιαστικά την πρώτη συνάντηση των μελών και φίλων του εργαστηρίου φωτογραφίας. Ξεκινώντας από το Πρωτοβιομηχανικό Εργαστήρι της Αγίας Βαρβάρας και μετά το πέρας της διαδρομής μας θα καταλήξουμε σε αυτό για ένα ζεστό ποτό και συζήτηση με αφορμή το υλικό που θα μαζέψουμε*.


*Για την προβολή των φωτογραφιών σε μεγάλες διαστάσεις, μαζί με την φωτογραφική σας μηχανή, θα είναι χρήσιμο να έχετε και το δικό της καλώδιο USB για να μπορεί να συνδεθεί με υπολογιστή ή video projector.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Speed of Life




Προβολή της κινηματογραφικής παραγωγής
“Speed of Life”
Γνωρίστε τους συντελεστές και μάθετε για τα αποτελέσματα των εργαστηρίων   
Σάββατο 14 Ιανουρίου 2012
15:00-18:00
Το “Speed of Life” είναι μια κινηματογραφική παραγωγή με θέμα την αειφόρο διακίνηση. Η ταινία διαπραγματεύεται την ιστορία του Tiho, ενός ποδηλάτη από την Μπάνια Λούκα στη Βοσνία Ερζεγοβίνη , ο οποίος προσπαθεί με δημιουργικούς τρόπους να καταστήσει την πόλη του πιο φιλική στη χρήση των ποδηλάτων, «more bicycle friendly town». Αποδεχόμενος την πρόκληση για ένα διεθνές πρόγραμμα στο Βάσκο, Abruzzo στην Ιταλία, ξεκινά για τον προορισμό του με ποδήλατο!!!!! Έτσι ξεκινά  και η περιπέτειά της διαδρομής από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη στην Ιταλία. Στόχος η καθοδήγηση μιας ομάδας νέων ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια διαδρομή ποδηλατιστών κατά μήκος της Αδριατικής θάλασσας. 
Σκοπός της εκδήλωσής μας στη Λευκωσία είναι η προβολή της ταινίας με την παρουσία των παραγωγών της. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Κατά την προβολή θα παρουσιαστούν και τα αποτελέσματα των 2 βιωματικών εργαστηρίων που θα έχουν προηγηθεί την προηγούμενη μέρα Παρασκευή 12 Ιανουαρίου.
Η προβολή και τα εργαστήρια οργανώθηκαν και θα γίνουν στο Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών.