εργαστήρι αστροπαρατήρησης

Αλμυράς - Έκλειψη Σελήνης και Αστροπαρατήρηση
Το πολιτιστικό και περιβαλλοντικό εργαστήρι Αλμυράς, πραγματοποίησε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011, αστροπαρατήρηση δίπλα από το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στην Αγία Βαρβάρα.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν μέσα από τηλεσκόπια την έκλειψη της Σελήνης και τους κρατήρες της, την Αφροδίτη και τον Δία με τους δορυφόρους του. Ο ουρανός ήταν ολοκάθαρος και οι παρευρισκόμενοι ευδιάθετοι. Το τσάι μυρωδάτο, το κρασί σού έφτιαχνε τη διάθεση και η ζιβανία σε ζέσταινε! Η Σελήνη νομίζαμε ότι άργησε στο ραντεβού της αλλά ήταν εκεί και κρυβόταν! Σιγά σιγά μας αποκαλύφθηκε! Κάποιοι ένιωθαν ότι περπατούσαν στο φεγγάρι ενώ άλλοι συζητούσαν για νετρόνια και ταχύτητες του φωτός.
Ο Αλμυράς επιφυλάσσεται και για άλλες ξεχωριστές βραδιές αστροπαρατήρησης όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους πλανήτες και τους αστερισμούς, να μιλήσουμε για τους μύθους και τις ιστορίες τους μέσα από τα μάτια των λαών.
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.facebook.com/groups/almyras/ email: almyras.ngo@gmail.com τηλέφωνα επικοινωνίας: Μαρίνος 99365774, Νίκος 99560017