Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

YES-Youth Exchange SystemΟ Αλμυράς συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τίτλο «YES-Youth Exchange System». Σκοπός του προγράμματος ήταν η ενδυνάμωση νεοεισερχόμενων οργανισμών στην ανάπτυξη και τον σχεδιασμό ποιοτικών Ανταλλαγών Νέων, στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στην πόλη Vinci (Ιταλία) και συντονίστηκε από τον Ιταλικό οργανισμό Agrado από τις 20 μέχρι τις 25 Ιουνίου 2017. Οι μέθοδοι εκπαίδευσης που χρησιμοποιήθηκαν στο πρόγραμμα ήταν βασισμένοι στην μη τυπική μάθηση, δηλαδή συμπεριλάμβανε εκπαιδευτικά παιχνίδια, βιωματικές δραστηριότητες και θέατρο.

 Τον οργανισμό αντιπροσώπευσαν δύο μέλη, η Αλεξία Γρούτα και Ανθή Γαβριήλ, όπου για 5 ημέρες, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στο σχεδιασμό και εφαρμογή ιδεών για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Επίσης απέκτησαν γνώσεις σχετικά με μεθόδους διάδοσης των αποτελεσμάτων ενός έργου και έκαναν τα πρώτα βήματα για την ανάπτυξη ενός έργου εκ μέρους του οργανισμού.

Πέραν όμως αυτών, οι δύο κοπέλες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν άλλους νέους από ευρωπαϊκές χώρες (π.χ. Ισπανία, Λιθουανία, Πορτογαλία κ.α.) που εργάζονται στον ίδιο τομέα, δημιουργώντας έτσι φιλίες καθώς και συνεργασίες μαζί τους για μελλοντικά έργα. Τέλος είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την πόλη και το μουσείο του Leonardo da Vinci και την Ιταλική πόλη Φλωρεντία. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου