Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Οι τελευταίες δραστηριότητες του Αλμυρά υπό την χορηγία του προγράμματος «Πρωτοβουλίες Νέων»


Τους τελευταίους δύο μήνες ο Αλμυράς – Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Εργαστήρι, προσπαθώντας να ενισχύσει τη δράση του στους τομείς του πολιτισμού και του περιβάλλοντος, πραγματοποίησε ποικίλες δράσεις και εργαστήρια για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε και μέσω της σελίδας μας στο Facebook



Μεταξύ αυτών ήταν και το εργαστήρι δημιουργίας βιογραφικού σημειώματος, το οποίο επιχορηγήθηκε από το Πρόγραμμα «Πρωτοβουλίες Νέων» του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου 15 νέοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τεχνικές σύνταξης του βιογραφικού, να δημιουργήσουν το δικό τους βιογραφικό και να ασκηθούν στη διαδικασία των συνεντεύξεων, μέσω δραστηριοτήτων που βασίστηκαν στις αρχές της βιωματικής/ μη- τυπικής μάθησης.
Όλα τα παραπάνω θα ήταν δύσκολο να επιτευχθούν, εάν δεν είχε προηγηθεί η επιχορήγηση του ίδιου προγράμματος για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του γραφείου του Αλμυρά. Μέσω αυτής της επιχορήγησης το γραφείο εξοπλίστηκε με υπολογιστή, πολυμηχάνημα και μικροφωνική. Με την προσθήκη αυτών των εργαλείων, έγινε δυνατή η πραγματοποίηση του εργαστηρίου σύνταξης βιογραφικών, αλλά και πολλών από των τελευταίων δράσεων του Αλμυρά, όπως το Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι.

Με τον προαναφερθέντα εξοπλισμό προετοιμάστηκε και διεκπεραιώθηκε το Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι που πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου και απευθυνόταν σε παιδιά και γονείς. Στο εργαστήρι, μικροί και μεγάλοι συνεργάστηκαν για να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια από υλικά προς ανακύκλωση, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να διακοσμηθεί το δέντρο του οργανισμού.
Σαν Αλμυράς θεωρούμε πολύ σημαντικές τις παραπάνω επιχορηγήσεις καθώς αποτελούν αρωγή για τη δημιουργία και την προώθηση μελλοντικών δράσεων από τα μέλη και τους εθελοντές του Αλμυρά, προς όφελος των νέων της υπαίθρου της Λευκωσίας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου